Младежка рок група от Монтана с дебютен музикален клип

Младежка рок група от Монтана с дебютен музикален клип

Младежката рок група „Sweet poison“ пусна своя видеоклип към дебютната си песен „Кристал на самотата“.

Вокалистката на групата Гарбиела Радованова е авторката на парчето. Тя споделя, че още от дете обича и събира кристали и камъни, което я вдъхновява за текста. „Един ден си седях в стаята, гледах във всички кристали около мен и си казах: „Защо да не напиша песен за тях, за тяхната способност да пречистват човешката душа и за самотата? За самотата, като приемане на себе си.“

Групата е квартет, обединил четири невероятни личности. Те са много различни, не само по години, но и по характер. Пецата е басист и създател на групата. Той мотивира всички преди концерт и не се страхува да има огромни амбиции. Георги Георгиев е китарист и „мениджър“, който отделя колкото време е нужно за развитието на групата и организира всички концерти.

Барабанистът Георги Яврийски винаги е готов да помогне на екипа. Въпреки че е спокойна личност, той може да превърне най-лиричната балада в истинско бързо рок парче. Но колкото и да са различни, те са обединени от любовта към музиката.

За да запишат клипа „Кристал на самотата“, не е било нужно нищо повече от хубаво настроение, добри приятели, няколко димки, една камера и доста ентусиазъм да се качат всички инструменти в гората. И разбира се – сценарист и режисьор. Това е Петьо Божков от Театралното студио към Драматичен театър – Монтана.

През следващия месец очакваме още една авторска рок песен на „Sweet poison“, която ще бъде в по-тежък стил. Догодина групата се подготвя за авторски албум.

Албена Николова

Клуб „Медии“

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.