Призови класирания за боксьорите от „Спарта Монтана“

Призови класирания за боксьорите от „Спарта Монтана“

Призови класирания за боксьорите от „Спарта Монтана“ в Държавното лично – отборно първенство за мъже и девойки. В надпреварата, която се проведе в Ботевград, участваха над 200 състезатели от 45 клуба страната.

В шампионата при мъжете отлично се представи Димитър Димитров в супер тежка категория, където завоюва трето място. В четвъртфиналния мач 20-годишният възпитаник на Доброслав Добрев отказа още в първи рунд състезател от София. Жребият на полуфиналите обаче го изправи срещу натурализирания кубинец Йордан Морехон, който е олимпийски шампион за младежи и национален състезател на България и загуби срещата. Това му отреди трето място при мъжете.

Другия представител на „Спарта Монтана“ Александър Минголов остана седми в категория до 92 кг. При девойките Моника Зайчова и Рая Доброслав се окичиха с бронзовите отличия в своите категории, а Венислава Димитрова се нареди на шеста позиция. Това бе последно състезание за годината от календара на Българска федерация по бокс.

С така направените класирания девойките на „Спарта Монтана“ заемат пето място за Купата на България и осмо място в генералното отборно класиране от 78 отбора.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.