Рая Доброслав е „Боксьор на годината“ на боксов клуб „Спарта Монтана“

Рая Доброслав е „Боксьор на годината“ на боксов клуб „Спарта Монтана“. Изисканата церемония се състоя в хотел „Житомир“.

Събитието уважиха кметът на община Монтана Златко Живков, Ния Никифорова – експерт „Спорт и младежки дейности“ в община Монтана, Мария Бончева – директор на ПГПЧ „Петър Богдан“, Мария Георгиева – младши – експерт в Министерство на младежта и спорта и Георги Вачев – член на Управителния съвет на Българска конфедерация по Кикбокс и Муай Тай. Президентът на клуба Доброслав Добрев връчи на всеки един от официалните гости плакет за развитието на спорта в Северозападна България.

Рая спечели единодушно класирането в анкетата, след като през 2022 година завоюва две шампионски титли при девойките от Държавното първенство и Купа България. Възпитаничката на боксов клуб „Спарта Монтана“ е и носителка на златен и бронзов медал от Държавния отборен шампионат за девойки.

Нейна подгласничка в анкетата е Венислава Димитрова. Тя е вицерепубликански шампион за девойки, пета на Купа България и пета на Държавния отборен шампионат.

Трети в класацията „Боксьор на годината“ на боксов клуб „Спарта Монтана“ се нареди Иван Петров, който е бронзов медалист от Държавния личен шампионат за юноши.

Призовата десетка допълват: Димитър Димитров, Валентин Валентинов, Едуард Райчев, Георги Ячев, Цветомир Петров, Александър Минголов и Милиян Ангелов.

През 2022 година Държавният шампионат по бокс се проведе в 12 кръга. Отборът на „Спарта Монтана“ взе участие в 11 от тях. Общо 25 състезатели от клуба се включиха в надпреварата във възрастовите групи: ученици, юноши, младежи, мъже и девойки. Най-големият успех на тима през годината е 5 място в отборното класиране за Купа България и 8 място в крайното отборно подреждане за 2022 година при девойките от 78 клуба в страната. Боксьорите спечелиха общо 3 златни,1 сребърен и 9 бронзови медала.

Всички състезатели, които не попаднаха сред десетте най-добри боксьори на клуба получиха грамоти, календари и спортни тениски. Церемонията по награждаването на най – добрите състезатели на боксов клуб „Спарта Монтана“ уважиха над 50 родители и приятели на спортистите от клуба.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.