Започват коледните концерти в Монтана

Културен календар на Монтана за месец март

Коледен маратон от концерти е подготвил Младежкият дом. Началото ще бъде поставено на 14 декември с концерта „Да бъде Коледа“. От 18.00 часа в голямата зала на институцията за доброто настроение на публиката ще се погрижат клуб по спортни танци  „Астра“, танцова формация “Dance machine”, рок група „Sweet poison”, танцов ансамбъл „Младост“ и певческа група „Пъстренец Jr.”. С прекрасен микс от танци, музика и песни, формациите ще създадат истинска коледна еуфория – подарък за всички, които присъстват в залата.

На 15 декември  формациите на Младежкия дом се включват в празничната програма на Община Монтана. На площад „Жеравица“ на откритата сцена те ще предадат на публиката магията на наближаващите празници с концерта „Коледно настроение“. Концертът е с начален час 17.30 часа, а при лошо време ще се състои в Младежкия дом. А пък за публиката малките сръчковци от клуб по приложни изкуства „Дорос“ са подготвили изненада.

Концертният маратон продължава и на 17 декември. На сцената в  Младежкия дом от 10.30 часа изпълнителите от Представителен танцов ансамбъл „Младост“, ДГ №1 „Щастливо детство“ и сборна група от другите детски градини ще представят фолклорната продукция „От нас веселие, от Бога здраве“. Колорит в програмата ще внесе групата за фолклорни хора при VI СУ „Отец Паисий“. Самодейците ще представят танци от различните фолклорни области на България.

На 22 декември  голямата зала на институцията отново ще отвори врати,  за да посрещне за последно през тази година  любителите на танцовото и певческо изкуство. И този път фолклорна палитра от музика, танци и песни ще представят талантливите танцьори от „Младост“ и гласовитите славейчета от „Пъстренец Jr.“. Концертът „Коледаре, добри госкье“ ще започне в 19.00 часа. Вдъхновени малки и големи изпълнители ще създадат коледно настроение и  празнична емоция.

Споделете празника, разнообразете дните и заповядайте на коледните концерти! Талантливите изпълнители от Младежкия дом ви обещават: „Каквото можем, ние за вас ще сътворим за коледния празник да ви поздравим!”.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.