МВР Монтана: 75 катастрофи с 32 ранени са станали през ноември в областта

МВР Монтана: 75 катастрофи с 32 ранени са станали през ноември в областтакатастрофи през август в област Монтана

17 специализирани полицейски операци са проведена в хода на традиционната полицейска акция «Зима», проведена през ноември на територията на областта. Извършени са проверки на 1 193 пътни превозни средства – малогабаритна и селскостопанска техника, леки и товарни автомобили, мотоциклети, мотопеди, велосипеди, индивидуални електрически превозни средства и други.

Установени са 42 неизправности по осветителните системи и сигнализация и гумите. Наложени са 90 санкции – 48 акта, 39 глоби с фиш, 2 пътни превозни средства са спрени от движение. Глобени са 31 пешеходци, 8 водачи на каруци и един велосипедист. Изготвени са 2 предписания до местните органи за подобряване на уличното осветление и отстраняване на недостатъците на пътните настилки, сигнализацията с пътни знаци маркировка и едно предписание до АПИ.

53 пътно-транспортни произшествия с материални щети и 22 тежки катастрофи с 32-ма ранени граждани са настъпили през ноември т.г. в региона. При тежките инциденти на пътя няма загинали граждани. В сравнение със същия месец на предходната година, общият брой на ПТП-тата е бил с 23 по-малко, ранените с 12 по-малко, загинал е един граждадин.

2 093 нарушения на ЗДвП са установени при извършения контрол на пътя през ноември от служителите на пътна полиция в областта. 1011 са нарушенията за превишена скорост. Най-голям е броят на санкционираните водачи за неспазване на предимство, знаци и сигнали, следват глобените за движение с нередовни пътни документи, за неизползване на предпазен колан или каска, за неправилно спиране и паркиране. 39 са заловените, управлявали технически неизправни моторно-превозни средства.

Без задължителната застраховка „Гражданска отговорност” са установени 36 нарушители. През месеца са глобени 51 пешеходци и са заловени 11 неправоспособни водачи, 11 водачи, употребили алкохол и 10 водачи, употребили наркотични вещества. За ползване на мобилен телефон при управление на МПС глоби са наложени на 8 шофьора. Временно отнетите шофьорски книжки са 55, на 24 пътни превозни средства е прекратена регистрацията, 11 пътни превозни средства са временно спрени от движение. Образувани са 33 преписки по НК и НПК.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.