Ирена Анастасова направи питане за бъдещия фотоволтаичен парк върху язовир Огоста 

Ирена Анастасова направи питане за бъдещия фотоволтаичен парк върху язовир Огоста 

На свое разширено заседание Областният съвет на БСП  Монтана обсъди резултатите от последните парламентарни избори, актуалната политическа обстановка и задачите на БСП в конкретната ситуация.

На заседанието присъстваха народните представители от ПГ „БСП за България” Ирена Анастасова, Борислав Гуцанов, Георги Свиленски и Христо Проданов.

Възложено беше на народния представител Ирена Анастасова спешно да подготви и отправи питане към министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов относно бъдещата инвестиция от 1 млрд. лева  за фотоволтаичен парк  върху язовир „Огоста”, за да се даде отговор до каква степен са проучени възможностите и гарантирана  ли е сигурността  за населението. С получения отговор, чрез медиите Анастасова да запознае жителите на Монтана. Анастасова вече е изпратила потането си.

Присъстващите на заседанието приеха Декларация и категорично се обявиха против внесените законопроекти за изменение и допълнение на Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен, с които се предвижда поставяне на надписи върху обществени сгради.

„Тези промени противоречат на демократичните принципи , които България изповядва.В днешните времена на кризи вместо да търсим съгласие и консолидация, отново ни се натрапва омраза и разделение. През цитирания период  в страната ни са построени  множество театри, кина, библиотеки, читалища, училища и университети. Това не е престъпление, това е култура и история, която ние трябва да съхраняваме и пазим.”

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.