Пребиха и ограбиха възрастен мъж в село Септемврийци

Мъж показа среден пръст на полицаи

Служители на РУ Лом работят по разкриване на грабеж над жител на село Септемврийци. С полицейска мярка до 24 часа са задържани 3-ма заподозрени в извършване на престъплението. 

На 13.12.2022 г. в 08,50 ч. в РУ Лом е получен сигнал от софийска жителка, която съобщила, че неизвестни нанесли побой на 59-годишния й баща в село Септемврийци, след което му отнели сумата от 700 лв. Незабавно е сформирана дежурна оперативна група, която посетила местопроизшествието.

Установено е, че същата нощ между 00,30 ч. и 02,00 ч. трима мъже с маски на главите проникнали в дома на мъжа, нанесли му удари с лопата и юмруци по главата и тялото, след което му отнели сумата от 650 лв. На пострадалия е оказана медицинска помощ от екип на ЦСМП в гр. Вълчедръм. 

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия служители на РУ Лом  задържали трима мъже, заподозрени в извършването на грабежа. В РУ Лом продължават процесуално-следствени действия по изясняване на съпричастността им към престъплението. Работата по образуваното досъдебно производство по чл. 198 от НК е под наблюдението на прокуратурата.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.