Новата зала на НЧ „Разум 1883“ посрещна талантите на ОШИ „Добри Христов“

Новата зала на НЧ „Разум 1883“ посрещна талантите на ОШИ „Добри Христов“

Възпитаници от Обединената школа по изкуствата към НЧ „Разум 1883“ представиха традиционния си коледен концерт. Той се състоя в изцяло обновения салон на читалището и бе посветен на патронния празник на ОШИ „Добри Христов“.

Прекрасните ни певци и инструменталисти с гордост представиха наученото при любимите си преподаватели. В концертната програма намериха място великолепни произведения за пиано, ксилофон и китара. От шедьоври на Бах, Шопен и Пиацола до виртуозно изпълнени рок инструментали завладяха новата бляскава сцена на НЧ „Разум 1883“. Малките певци от школата също допринесоха за празничното настроение с мелодични коледни песни, както и с обичани хитове от българската поп музика. Наред с индивидуалните изпълнители, публиката аплодира и новосформираните ни дуетни състави и квартет. Водеща на събитието бе Катерина Домби, която учи пиано в школата към читалището и също се включи със свое изпълнение в програмата.

В края на концерта талантливите ученици и техните всеотдайни преподаватели получиха цветя от името на кмета на Община Монтана – г-н Златко Живков, и от Настоятелството при читалище „Разум 1883“.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.