Ученици от Второ СУ „Никола Й. Вапцаров“ направиха коледно дарение

Ученици от Второ СУ „Никола Й. Вапцаров“ направиха коледно дарение

Възпитаниците на училището от 9 и 10 клас в паралелки със специалности „готвач“ и „хлебар-сладкар“ са организирали коледен благотворителен базар в училището, на който са продавали традиционни коледни хлебни изделия и сладкиши, произведени лично от тях, от което са събрали близо 1300 лева.

Със събраната сума те са закупили възглавници, одеяла, завивки, различни игри и играчки, които днес дариха за своите връстници в отделението по педиатрия на областната болница.

От името на училището дарението беше връчено лично от директорката г-жа Елка Станева на д-р Диляна Колева, която днес бе на дежурство в детското отделение.

„Нашите ученици се вдъхновяват от доброто, което правят лекарите всекидневно за нас, от себеотдаването, с което неуморно и денонощно се борят за нашето здраве, от мисията ви да пазите бъдещето на България – децата. А децата вярват в доброто, вярват в чудеса!“, каза г-жа Станева.

Освен подаръците за пациентите, децата почерпиха с краваи, изработени от тях, медиците в отделението, както и в съседното отделение по неврология, като всички си пожелаха да имаме едни наистина светли и изпълнени с обич и топлина коледни празници!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.