Министър Шишков: Пътят между Монтана и Враца е в лошо състояние

Министър Шишков: Пътят между Монтана и Враца е в лошо състояние

Министър Шишков премина по трасето на новостроящия се път Ботевград – Видин, за да види на място как върви строителството. „Не съм доволен и съм разочарован от състоянието на обхода на Враца, както и от състоянието на пътя Враца – Монтана“, каза регионалният министър Иван Шишков в Монтана.

В средата на годината ще бъде пуснат част от новостроящия се път Мездра – Ботевград. Става дума за отсечката край Скравена, каза още министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

Строителните фирми нямат проблеми с финансирането. „Разплащаме се, защото това е единственият начин да ги притискаме да работят в срок и качествено.“, подчерта арх. Шишков.

Според арх. Шишков, „за да не се превръща тунелът под Петрохан в поредната строителна илюзия“ след като държавата свърши своята част – направи ОВОС, определи трасе, политиците трябва да помислят и да предложат процедура за концесия.

„Това е единственият шанс тунелът и пътят да ги има наистина, а не само в устата на политиците. По-добре да имаме магистрала, отколкото да имаме говорене за магистрала. Това е моето предложение. Дойдох тук от това място да се обърна към хората, основно в региона, защото това ще е облекчаване на целия трафик и няма нищо страшно да се даде на концесия. Това изглежда революционно, но регионът няма време да чака.“, подчерта регионалният министър при посещението си в Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.