Обвинен за палеж и осъждан 14 пъти остава в ареста

Обвинен за палеж и осъждан 14 пъти остава в ареста

Окръжен съд – Монтана потвърди мярка за неотклонение „Задържане под стража“, наложена на 34 годишен жител на село Крива бара, обвиняем за палеж с щети на значителна стойност. Според документите по делото на 9 януари 2023 г. бил запален частен имот, собственост на А. П. К., в село Крива бара, община Брусарци.

По случая е образувано досъдебно производство и като извършител на престъплението е задържан К. А. А., който живеел със семейството си в подпалената къща. На 12 януари т. г. Районен съд – Лом е  взел мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на К. А. А., която той обжалва като твърди, че е запалил къщата не умишлено, по непредпазливост и моли да му бъде наложена по-лека мярка, за да се грижи за семейството и трите си малки деца.

След като изслуша обвинението, обвиняемия и защитата му съдът прие, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано предположение, че престъплението е извършено от К. А. А. С оглед на криминалните прояви на обвиняемия – осъждан, с 14 влезли в сила присъди, предимно за кражби и против реда и общественото спокойствие, както и две неприключени наказателни производства срещу него за кражба и за изнасилване, според магистратите съществува и реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.  Затова Окръжен съд  потвърди определението на РС – Лом, с което на К. А. А.   – с основно образование, безработен и осъждан, е наложена най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ .

Определението на съда не подлежи на обжалване.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.