Баби от Студено буче получиха специални грамоти (СНИМКИ)

Баби от Студено буче получиха специални грамоти

По традиция бабите в монтанското село Студено буче отбелязаха Бабинден. Те се събраха в местното читалище, за да се повеселят за здраве и дълголетие.

Тази година бяха отличени няколко жени от селото. На тържество оранизирано в читалището Лиляна Крумова получи грамота за „Най- възрастна и секси баба“. Тя е на 88 години. Галка Димитрова получи грамота за „Баба с най-малко внуче“. Баба Галка има 5 внучета, а най-малкото е по-малко от годинка. Грамота за „Най-стара баба с най-много внуци и правнуци“ получи Игната Димитрова. Тя е на 86 години и има пет внуци, три правнучки и двама правнука.

Кметът на Студено буче Петър Александров им връчи и специални поздравителни адреси от кмета на община Монтана Златко Живко, както и подаръци.

Поздравителни адреси и цветя бяха занесени лично по домовете от кмета Петър Александров на най-възрастния жител на Студено буче Тодора Петрова, както и на Стефана Кънова и Надка Димитрова.

„Пожелавам на всички баби да са здрави, все така усмихнати и внуците да ги радват много“, пожела кметът на Студено буче Петър Александров.

Тържеството продължи с много веселие и специално приготвени ястия и питки по повод празника.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.