Стартира данъчната кампания на община Монтана

Стартира данъчната кампания на община Монтана

Кметът на община Монтана Златко Живков обяви началото на местната данъчна кампания като пръв плати задълженията си за годината.

„През първия месец от годината общината е разплатила за заплати, текуща издръжка, кредитна линия и преходен остатък към второстепенни разпоредители близо 11 милиона лева, заяви Живков. Разходите са огромни на фона на местните приходи, които да януари са едва 360 хиляди лева.

До средата на годината, когато се очаква евентуално редовно правителство, общините ще работят с така наречения удължен бюджет от миналата година или 1/12 от него за всеки месец. Същият период е и най-активният за изпълнение на програмата, която Живков определи за като респектираща за Монтана. В процес е подготовката за приемането на бюджета на общината за 2023 година. Очакванията са той да бъде гласуван от Общинския съвет на 23 февруари. Има много предложения на граждани, които ще трябва да изчакат, заради ограниченията на удължения бюджет”, уточни кметът на Монтана.

Той призова гражданите да платят задълженията си за местни данъци и такси към общината и да се възползват от 5-процентната отстъпка, която е валидна до края на април.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.