Турският шофьор е виновен за катастрофата вчера до Смоляновци

Двама загинали и 13 ранени при 38 катастрофи за месец в Монтанско

Водач на товарен автомобил е загинал на място след удар с ТИР на път Е-79 край монтанското село Смоляновци, съобщи полицията в Монтана. На 05.02.2023 г. около 03,43 ч. в ОДЧ на ОДМВР Монтана е получен сигнал за ПТП на път Е-79, км. 85+300 м.

При посещение на местопроизшествието от дежурна оперативна група на РУ Монтана е установено, че около 03,30 ч. 36-годишен водач от Република Турция при управление на ТИР „Мерцедес Актрос“ с прикачено ремарке поради движение с несъобразена с пътните условия скорост изгубил контрол над управлявания автомобил и реализирал ПТП с насрещно движещия се товарен автомобил „Ивеко“ със софийска регистрация, собственост на монтанска фирма, управляван от 54-годишен водач от с. Смоляновци.

При сблъсъка водачът на товарния автомобил е загинал на място, тялото му е транспортирано за аутопсия в МБАЛ Монтана. Пробите за употреба на алкохол и наркотици на турския водач са отрицателни. С полицейска заповед по ЗМВР му е наложено задържане до 24 часа в ареста на РУ Монтана.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал.1, б. „в“ във връзка 342 , ал. 1 от НК.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.