Вокална група „Детски смях“ при ОДК „Ние, врабчетата“ получи ГРАН ПРИ (СНИМКИ)

Вокална група „Детски смях“ при ОДК „Ние, врабчетата“ получи ГРАН ПРИ

Вокална група „Детски смях“ при ОДК „Ние, врабчетата“ в Монтана и представителен танцов състав „Чудесия“ от град Пазарджик са големите победители в Националния фестивал-конкурс на изкуствата „Утринна звезда“ в град София!

На двата колектива бе присъдена голямата награда ГРАН ПРИ, съответно в разделите „музика“ и „танцово изкуство“! Журито присъди и първо място за гласовитите “врабчета“ в тяхната възрастова група, а организаторите им връчиха и специална награда – ваучер на стойност 300 лв. за участие в международен конкурс, организиран от сдружение „АРТ академия „Утринна звезда““ в курортен комплекс Златни пясъци през м.август.

В различните възрастови групи, с медали се окичиха и солисти от вокално студио „Детски смях“:

1 място – Ивет Николова, 12 г.

1 място – Рая Атанасова, 13 г.

2 място – Цветеа Асенова – 10 г.

2 място – Изабел Петрова – 14 г.

Благодарим за високата оценка на журито в състав композиторът Асен Драгнев, Росица Панайотова – Григорова – един от изявените български сопрани изпълнители на кантатно-ораториална, камерна, барокова и съвременна музика, преподавател в НБУ по музика в Департамент “Театър” и камерна музика и вокални ансамбли в Департамент „Музика” и Мария Лешкова – дългогодишна солистка на ансамбъл „Филип Кутев“ и „Мистерията на българските гласове“.

Благодарим и на кмета на община Монтана г-н Златко Живков, с чието съдействие бе осигурен  транспорт за участието на ВГ „Детски смях“ в престижното събитие, каза Миглена Георгиева – директор на ОДК „Ние, врабчетата“ – Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.