Учениците на езиковата гимназия – с 4 златни купи и 10 призови места

Учениците на езиковата гимназия – с 4 златни купи и 10 призови места

След отличното представяне на пролетния турнир по речи и дебати, в две от петте категории – „Дуо” за ученици от 10, 11 и 12 клас  и „Проза” за ученици от 8 и 9 клас – половината от финалистите са възпитаници на ПГПЧЕ „Петър Богдан”, а двама от състезателите получават отличие за най-добри говорители в дебатите.

В проведения през уикенда в София пролетен западен турнир на фондация „БЕСТ” се включиха 15 деца от монтанската гимназия. От общо 244 участници 10 ученици от ПГПЧЕ достигнаха финалите и завоюваха призови места в три от петте категории – 3 първи, 1 второ, 2 трети,  2 четвърти и 1 пето място. Така участниците се завърнаха с 9 купи и 4 медала.

За пореден път нашият отбор по „Речи и дебати на английски език” затвърди името си на един от най-добрите в Западна България. Чувството да чуваш как награждават почти всичките ти ученици, знаейки колко екипен и самостоятелен труд е коставало тяхното представяне,  е просто неописуемо, много повече от гордост.” – споделя Бисерка Александрова – ръководител на отбора по речи и дебати на ПГПЧЕ.

Отборът по дебати, подготвян от София Томпсън – помощник-учител от Комисия „Фулбрайт”, също отбеляза успех. Той се класира за националното състезание. От  повече от 68 дебатьори в състезанието осмокласничките на езиковата гимназия – Огнемира Георгиева и Дагрун Анна Каменова, бяха отличени за най-добри говорители в състезанието.

Това бе вторият регионален турнир за годината на фондацият „БЕСТ”, а през април ще се проведе и национално състезание, в което допуснатите за участие от Монтана са общо 21 ученици.

Изабел Спасова

Клуб „Медии“

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.