Ирена Анастасова: Три месеца работих отговорно и сериозно

Ирена Анастасова: Три месеца работих отговорно и сериозно

Народният представител от БСП за България Ирена Анастасова отчете дейността си пред журналисти днес в Монтана. Тя подчерта, че за трите месеца като народен представител е работила отговорно и сериозно.

„Като народен представител от Монтана поставих въпроси към министъра на икономиката във връзка с изграждането на фотоволтаичния парк в язовир „Огоста“. Ние не сме против инвестициите, но това намерение за язовира поражда много въпроси.“

С бюджета за 2023 година, ако бъде избрана отново за народен представите, Атанасова ще настоява да бъдат планирани целеви средства за ремонт на стената на язовир „Огоста“.

Като голям успех и лична кауза за нея е било приемането на безплатните учебници за всички ученици от 7 до 12 клас.

„По предложение на нашата парламентарна група се прие увеличение на минималната работна заплата и в крайна сметка постигнахме да е 50% от средната, за да не става всеки път битка точно, колко да е сумата.“, допълни Анастасова.

Ирена Анастасова е съвносител е на 14 законопроекта от парламентарната им група, 5 от тях ще влязат за разглеждане в парламента.

Днес на заседание на Областния съвет на БСП Монтана ще бъде подредена листата с кандидатите за народни представители на БСП за България за 12 МИР, а нейното утвърждаване ще стане ясно на заседание на НС на БСП.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.