Без решение завърши консултацията за секционните избирателни комисии в Монтана

Без решение завърши консултацията за секционните избирателни комисии в Монтана
Снимка: Радио Видин

Консултации за секционните избирателни комисии (СИК) в община Монтана се проведоха при кмета Златко Живков. Преговорите на парламентарно представените партии бяха за определяне на ръководството на секциите за предстоящите извънредни избори за Народно събрание на 2 април.

„По-добрият вариант е, ако може да се споразумеем. Вие няма да имате много време, за да си предложите хората“, каза Златко Живков.

С решение на Районната избирателна комисия от 16 февруари са определени членовете на СИК-овете в община Монтана.

„Броят на членовете на СИК, включително председател, заместник и секретар е за секции с до 500 – 7 членове, за секции с над (500 – бел.ред.) – 9 членове. В община Монтана с моя заповед са образувани 79 избирателни секции, 56 – в града, 23 – в селата и населените места в общината“, посочи кметът на общината. 

Антоанета Коцина, представител на „Демократична България”, предложи „ГЕРБ – СДС” и ДПС да не са заедно в ръководствата на три секции – 46-та във Финансово-стопанската гимназия в Монтана, 56-а – на улица „Одрин” 30-а, читалището в квартал Кошарник, и в село Габровница. Предложението беше подкрепено от представителя на „Продължаваме промяната”. Останалите партии искаха да постигнат споразумение, но до такова не се стигна. Така Районната избирателна комисия в Монтана ще трябва да вземе служебно решение за СИК-овете в Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.

ЧРЕЗРадио Видин