Хореограф и треньор по баскетбол стават почетни граждани на Монтана

Хореограф и треньор по баскетбол стават почетни граждани на Монтана

Хореографът Стоян Стоянов и треньорът по баскетбол Славко Димитров стават почетни граждани на Монтана. Общинският съвет реши двамата да получат най-високото почетно отличие. 

„Това са хора, получили уважението и признанието на деца, на техните родители и сега и ние можем да им засвидетелстваме нашето уважение”, каза пред съветниците кметът Златко Живков:

„Стоян Христов Стоянов е човекът, който беше предложен миналата година август. Тук има на четири реда държавите в Европа и света, където е бил с нашите танцови състави, нещо, което е свързано с фолклор, с традиция. Второто предложение е за Славко Евденов Димитров. Тук стои една огромна подписка от журналисти, от спортисти, от съграждани, начело със световната рекордьорка Йорданка Благоева и с редица други хора, които са свързани със спорта в Монтана и по-точно с баскетбола. Национален треньор, и на „Монтана“ – десетилетия. Срещу имената и на двама стои една голяма подписка, с различни хора, граждани, които са се подписали. Затова аз също стоя зад тези предложения.“

Според правилника кандидатурите бяха подложени на таен вот. След него стана ясно, че Стоян Стоянов, хореограф на танцов ансамбъл „Младост” и треньорът по баскетбол Славко Димитров ще получат почетния знак на община Монтана на тържествената сесия на 5 юни по повод празника на града „Свети Дух”.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.

ЧРЕЗРадио Видин