Мария Каменова от ЛЕВИЦАТА е най-младият кандидат за народен представител в областта

Мария Каменова от ЛЕВИЦАТА е най-младият кандидат за народен представител в областта

Мария Каменова е втора в листата на ЛЕВИЦАТА в 12 МИР – Монтана, съобщи Мая Манолова. Тя е на 30 години и е най-младият кандидат депутат за областта. Каменова е юрист и работи в нотариална кантора, както и към община Георги Дамяново. Омъжена е с едно дете.

„Влизам в поредната битка за защита на интересите на северозапада, като един от най-бедните региони, за нас основен приоритет са социалните мерки. Някой от най – важните и спешни мерки са именно:

1. Повишаване доходите на българските граждани, чрез въвеждането на минимална почасова ставка, чиято чел да бъде и повишаване на минималната работна заплата. Изравняването на МРЗ с издръжката на живот, която според синдикатите е в размер на 1254лв.

2. Преизчисляване на всички пенсии на база на средно осигурителен доход за предходната година.

3. Социални мерки свързани младите семейства. Настояваме майчинството за втората година да се изравни с МРЗ. Увеличаване помощта за първо, второ и трето дете и тя да достигне съответно до 2,3,и  4 хиляди лева. Увеличаване на детските надбавки до 15 процента от МРЗ и разширяване кръга на семействата които да могат да ги получават.

Усещаме че прага на търпимост у всеки от нас е надскочен. От непрестанни избори, през липсата на справедливост, до изостреното усещане за безнаказаност и липсата на всякакви мерки мерки за справяне с проблемите на хората. Лявото пространство в България е ерозирало. Интересите на бедните хора са изоставени. Обединили сме се, за да бъдем силни защитници на най-уязвимите прослойки на обществото. Борбата е  нашето спасение и въпреки умората, сме обединени и целеустремени да не допуснем неглижиране на проблемите на работещите хора, хората без работа, младите семейства, пенсионерите и на хората с увреждания“, каза Мария Каменова.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.