Стартират ремонтни дейности в 23 села на общината и Монтана

Стартират ремонтни дейности в 23 села на общината и Монтана

Седмица след приемането на прогнозния бюджет започнаха текущите ремонти на улиците в осем от селата на Община Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Това са Студено буче, Войници, Вирове, Безденица, Габровница, Благово, Николово и Долно Белотинци. Вече се работи и по изкърпването на междуселските пътища от ІV клас.

„Направен е авариен ремонт на читалището в село Винище. Тази година са отделени средства за още две  читалища – Николово и Габровница. И в двете вече  се работи по вътрешната част, ще бъде закупено и ново обзавеждане. До месец и половина се очаква да бъде завършен храмът в село Крапчене“, каза Златко Живков

В град Монтана е започнал и поредният етап от изографисването на храм Свети Дух. В бюджета за него са отделени 254 хиляди лева.

Направени ремонти на допълнителни постройки в двора на храм „Свети Димитър“ в кв. „Мала Кутловица“.

Избран е изпълнител на основния ремонт на улица ”Веренишка” в участъка от кръговото платно на площад „Славейков” до бул. „Трети март”.

Продължава ремонтът на най-големия обект – реконструкцията на площад „Жеравица”.

Основната част от строителната програма на община Монтана за годината ще бъде извършена в следващите два месеца, уточни кметът Живков. Той очаква в същия период приходите от местни данъци и такси да бъдат в размер на 4 милиона лева.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.