Двама са задържани при акцията на полицията в Монтанско

Втори задържан за купуване на гласове в Монтанско

В акцията са участвали служители от полицейските управления в областта, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР Монтана, Зонално жандармерийско управление – Монтана, Териториална дирекция на НАП Монтана, Българска агенция по безопасност на храните – Монтана, Държавно горско стопанство- Берковица.

В хода на акцията са извършени проверки в монтанския кв. „Кошалник“, на адреси в гр. Монтана и село Смоляновци; в гр. Брусарци, селата Василовци, Дондуково и Крива бара. Проверени са общо 123 МПС, 194 човека, 33 лица от криминален контингент и 18 техни сборища, 15 търговски обекта, 10 питейни и увеселителни заведения, 5 заложни къщи, 4 автоморги, сервизи и депа, 4 пункта за черни и цветни метали.

Образувани са 4 досъдебни производства и 1 бързо производство. Съставени са 8 акта за установени административни нарушения и общо 7 предупредителни протокола по ЗМВР и констативни протокола на други органи. Задържани са 2 лица по ЗМВР. Разкрити престъпления на територията на РУ Монтана – незаконно притежаван пистолет и 13 патрона за късо огнестрелно оръжие са иззети след сигнал от частен дом в село Мадан, общ. Бойчиновци, – служители на Участък „Огоста“ установили извършител на кражба на битови вещи и стопански инструменти от къща в монтанското село Стубел; откраднатите вещи са открити и ще бъдат върнати на собственика; разкрити престъпления на територията на РУ Берковица – предмети, наподобяващи културно-исторически ценности, металдетектори, и незаконно притежавани ловни патрони са иззети от имота на възрастен жител на село Черкаски, общ. Вършец – 51 патинирани метални предмета с формата на монети и такива с формата на звънче, лула, висулки, стрела и други Разкрити престъпления на територията на РУ Лом – Незаконен обект за дестилация и продажба на алкохол е открит в частен имот /бивш военен завод/, стопанисван от жител на село Сталийска махала. От имота са иззети 2 пластмасови бидона, съдържащи около 100 литра алкохол с различни обемни градуси, за които не е представен документ за заплатен акциз. Алкохолът е иззет от митническите органи.

Служители на Участък Брусарци установили двама криминално проявени от гр. Брусарци, единият от които рецидивист, извършили през февруари кражба на шоколадови изделия и сумата от 150 лв от магазин за хранителни стоки в гр. Лом. Извършителите признали за престъплението и върнали открадната парична сума.

Служители на РУ Лом заловили рецидивист, извършил кражба на вещи от къща в село Сталийска махала. Сигналът за престъплението е постъпил през февруари от възрастен жител на селото, който съобщил за кражба на електрически моторен трион и метален казан от имота му. Част от вещите са върнати на собственика.

Незаконно притежавана ловна пушка и ловни патрони са иззети от къщата на жител на село Замфир – В хода на акцията са открити незаконно притежавани дърва за огрев и трупи от различни дървесни видове в 4 частни имота. На нарушителите са съставени актове по Закона за горите, констативни протоколи и разписки за отговорно пазене. По случаите са образувани преписки.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.