Пияни и дрогирани по пътищата на Монтана през почивните дни

Пияни и дрогирани по пътищата на Монтана през почивните дни


Водач от гр. Лом е задържан в полицейския арест за управление на лек автомобил след употреба на алкохол. На 10.03.2023 г. около 16,10 ч. на ул. „Софроний“ в гр. Лом служители на местното полицейско управление спрели за проверка лек автомобил „Ауди 100 ТДИ“ с монтанска регистрация, управляван от 51-годишен ломски жител. При направената проба за употреба на алкохол с техническо средство са отчетени 2,12 промила концентрация на алкохол в издишания от водача въздух. На нарушителя е съставен акт по ЗДвП. По случая е образувано бързо производство .

На 10.03.2023 г. около 16,55 ч. на ул. „Извора“, в района на площад „Славейков“, в гр. Монтана служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Монтана спрели за проверка лек автомобил „Сеат Леон“ с монтанска регистрация, управляван от 20-годишен шофьор от областния град. Проба на водача с дръг тест отчела употреба на бензодиазепин. На водача е съставен акт, с полицейска заповед е задържан до 24 часа в РУ Монтана.

На 11.03.2023 г. около 03,15 ч. на бул. „Трети март“ в гр. Монтана служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Монтана спрели за проверка лек автомобил „Сеат Алхамбра“ с врачанска регистрация, управляван от 20-годишен от обл. Враца. При направения на водача дръг тест е отчетена положителна проба за употреба на амфетамин и метамфетамин. На нарушителя е съставен акт, по случая е образувано бързо производство.

На 11.03.2023 г. около 12,45 ч. на ул. „Ломски казарми“ в крайдунавския град е спрян за проверка от служители на група за охрана на обществения ред лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 22-годишен местен жител. Проба с дръг тест отчела, че водачът е седнал зад волана след употреба на канабис. На нарушителя е съставен акт и с полицейска заповед е задържан до 24 часа в ареста на РУ Лом. По случая е образувано досъдебно производство.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.