Читалище „Разум“ отпразнува настъпването на пролетта с концерт (СНИМКИ)

Читалище "Разум"

На 22 март в НЧ „Разум 1883“ гр. Монтана се проведе концертът „Пролетно равноденствие“ по повод настъпването на пролетта. По време на събитието младите възпитаници на ОШИ „Добри Христов“ очароваха публиката с вокалните си изпълнения и музикални интерпретации на китара, пиано и ксилофон.

В концерта участие взеха възпитаниците на всички преподаватели в Школата по изкуствата. Част от изпълненията по пиано изсвириха Ивелина Ангелова, Рая Белчева, Сияна Буркхард и Теодора Георгиева. Нанси Колева потопи всички в магията на клавирния инструмент с „Shallow“ на Лейди Гага, а Любомира Любенова се представи с „Алеманда“ на Йохан Себастиан Бах.

Участие взеха и малките певци от класовете по пеене на Емилия Тодорова, Цветана Илиева и Марианна Цолова. Някои от децата представиха песни, с които наскоро спечелиха журито на Международния конкурс „Път към славата“.

Учениците на преподавателя по ударни инструменти Румяна Борисова Ивана Калинова и Александър Илиев демонстрираха уменията си на ксилофон с изпълнения на произведенията „Музикален момент“ от Франц Шуберт и „Тико тико“ на Зекиня Де Абреу.

Последната част от концерта беше запазена за рок. Емблематични парчета от тежкия жанр изсвириха китаристи от класовете на Огнян Тодоров и Деян Лилков.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.