За Великден пускат част от пътя Мездра – Ботевград

За Великден пускат част от пътя Мездра - Ботевград

За Великден ще бъде пуснато движението по част от скоростния път Мездра – Ботевград в участъка между селата Новачене и Скравена. Трасето е около 7,5 километра, включвайки и обхода на Новачене.

Новината съобщи лично министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. Днес той заедно със заместник-министър Николай Шушков и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Венцислав Ангелов направиха проверка на строителството на пътя Видин – Ботевград в отсечката между с. Лютидол и Ботевград.

„Напреднали сме изключително много и продължаваме да работим интензивно“, каза след инспекцията министърът и съобщи, че участъкът е с отделно разрешение за строеж и ще бъде въведен в експлоатация отделно. Той припомни, че първото разрешение за строеж е от 2016 г. за участък от един километър, а в останалата си част разрешенията за строеж са основно от края на 2020 г.

При инспекцията министърът подчерта, че проблемите с изграждането на пътя са изключително големи и всеки километър магистрала и скоростен път в този регион на България са много важни за хората.

За останалата част от скоростния път между Мездра и Ботевград се правят изменения в Подробния устройствен план, за да се променят предвидените пет кръгови кръстовища, които е трябвало да бъдат на едно ниво. „Работим, за да бъдат изградени така, че този път да бъде с истински статут на скоростен път и очаквам до около месец и половина да бъдат одобрени ПУП-овете“, обясни още регионалният министър. Той беше категоричен, че много по-рано е трябвало да се случи проектирането и строителството на скоростния път Ботевград – Видин. В момента се работи интензивно – на места по отчуждаване, на други места по строителство, а на трети по одобряване на Подробни устройствени планове, стана ясно още от думите на Шишков.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.