НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2023 г.

НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2023 г.

Териториално поделение на НОИ – Монтана уведомява, че започна изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2023 г.

Програмата е с продължителност 10 дни. Цената на нощувките в размер на 23 лв., частична помощ за храна в размер на 8.00 лв. на ден и ползването до четири основни диагностични и терапевтични процедури дневно се поема от средствата на държавното обществено осигуряване.

Информация за условията за ползване на програмата е поставена в сградата на ТП на НОИ – Монтана. Същата може да бъде намерена и на интернет страницата на НОИ (www.nssi.bg) в рубриката „Физически лица”, раздел „Обезщетения и помощи по българското законодателство“,  “Парични помощи за профилактика и рехабилитация”.

Националният осигурителен институт е сключил договори с 23 юридически лица за общо 52 заведения, изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация.

През 2022 г. от област Монтана от програмата са се възползвали 667 лица (през 2021 г. програмата са ползвали 621 лица), от тях 633 лица са работници и служители, 34 са лица получаващи лична пенсия за инвалидност, ненавършили възрастта за пенсиониране. Изплатените средства от фондовете на държавното обществено осигуряване са в размер на 366 051 лв.

Най-посещаваните заведения от ползвалите програмата лица от област Монтана през 2022 г. са: Балнеохотел „Тинтява“ гр. Вършец; СБР „Свети мина“ гр. Вършец; “ПРО” ЕАД, Климато-балнеолечебен хотел “Павел баня”; а през летния сезон – заведенията намиращи се край гр. Варна, гр. Бургас, гр. Несебър и гр. Поморие.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.