Наградиха децата от конкурса за рисунка „С очите си видят бедата”

Наградиха децата от конкурса за рисунка „С очите си видят бедата”

Кметът на Монтана Златко Живков награди победителите в общинския етап на конкурса за рисунка „С очите си видях бедата”. Той се организира от главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерството на вътрешните работи.

Конкурса се провежда в три възрастови групи. В първа група от 7 до 10 години на І място е Мария Николова на 8 години от VІІ СУ „Йордан Радичков”. На ІІ място е Рая Петкова на 10 години от ІV ОУ”Иван Вазов” и на ІІІ място е Ема Тонова на 10 години от V ОУ „Христо Ботев”.

Във втора група от 11 до 13 години на І място е  Никол Господинова на 11 години от VІ СУ „Отец Паисий”. На второ място е Ангел Иванов на 13 години ІІІ ОУ „Д-р Петър Берон”. На трето място е Олга Сашова на 11 години І ОУ ”Св.Св Кирил и Методий”

В трета група от 14 до 18 години на първо място е Цвета Давидова  на 14 години от ПМПГ „Св. Климент Охридски”. На ІІ място е Туанна Росенова на 14 години на ІІІ ОУ „Д-р Петър Берон”. На трето място е  Антония Георгиева на 14 години от ПГПЧЕ „ Петър Богдан.

Рисунките на победителите в общинския етап преминават на следващо ниво за оценка в областен етап на конкурса и ако бъдат сред първите  ще участват в националния му етап.

Кметът Живков съобщи за още едно национално постижение на ученик от Монтана. Тя е Елена Николова  9 клас от професионалната гимназия по строителство „ Арх. Стефан Стефанов” в Монтана и е носител на специалната награда в национален конкурс за есе „Аз съм Левски”. Конкурсът е организиран от общобългарския комитет „Васил Левски”  по повод 150 годишнината от гибелта на Апостола.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.