Пет милиона лева са постъпленията от данъци и такси в община Монтана

Живков

Приходите на община Монтана от местни данъци и такси за първото тримесечие на годината са по-високи в сравнение със същия период миналата година, обяви кметът Златко Живков. Дни преди края на срока за плащане с отстъпка, в местната хазна са постъпили 4 милиона и 900 хиляди лева.

В първия работен ден след Великден Живков благодари на десетките граждани и фирми, които са внесли дължимите годишни данъци върху недвижими имоти, върху моторните превозни, такса смет и възмезден данък при имотни сделки.

„Тези приходи са от двойно по-важни в периода, в който работим с удължен бюджет и са от голямо значение за изпълнението на строителната програма на общината”,  подчерта кметът на Монтана.

До 2 май е срокът, в който монтанските жители могат да ползват 5% отстъпка за местните данъци.

На седмичния си брифинг Златко Живков представи и благодарствено писмо от областния управител Валери Димитров за добрата организация, създадена от общината при провеждането на парламентарните избори на 2 април.

„Стараем се да въведем все по-добър ред и в града успяваме за разлика от селата. Там контролът е по-труден и има повече нарушения най- вече на разпоредбите за местата, определени за агитационни материали. Един от безобразните прецеденти е плакати на кандидат- депутати, разлепени върху пътните знаци, регулиращи движението по международния път Е79. Общината за пореден път е поела грижата да ги почисти, защото просто няма кой друг да го направи, каза още кметът Живков.”

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.