Огромен интерес към фермерския пазар в Монтана (СНИМКИ)

Огромен интерес към фермерския пазар в Монтана

Стотици хора са събраха в центъра на Монтана за откриването на първия фермерски пазар. В него участват близо тридесет производители от региона и страната. Очакват се поне 2000 посетители в традиционния за града пазарен ден – понеделник. Открай време в Монтана в първия ден от седмицата пристигат хора от близо и далеч, заради по-богатия  избор на стоки и продукти, а днес възможностите има ще са още по-добри.

Събитието бе открито от кмета на Монтана Златко Живков, председателя на Общинския съвет Иво Иванов, областния управител Валери Димитров, управителя на Технологичния парк Надя Младенова и главния експерт по търговия в община Калина Асенова.

„Ще продължим да работим за все по-доброто представяне на фермите със сертифицирано качество на продуктите от региона и страната, заяви кметът Живков. Той уточни, че интересът на хората е голям и затова ще има и следващ фермерски пазар, най-вероятно на празника на Монтана – деня на Свети Дух, който тази година е на 5 юни.  

„Монтана е място с много добре развита икономика и общината работи с изключителни темпове, независимо от това, което се случва в парламента”, каза още Живков и благодари на всички участници и посетители.

Днес в центъра на Монтана малки и средни производители, предложиха изобилие от млечни и местни продукти, различни видове брашно, хляб, вино, бира, безалкохолни билкови и плодови сокове и сиропи, мед, тахани, халви, сурови ядки, песто и зеленчукови разядки, сладкарски изделия, цветя, и други.

Първият фермерски пазар в Монтана бе открит с изпълнение на танцов състав „Ситница”, а самодейците от читалищата на селата Горно Церовене и Белотинци приготвиха традиционни за региона ястия за гостите.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.