Започва традиционния Фестивал на чипровския килим, вижте програмата

Започва традиционния Фестивал на чипровския килим, вижте програмата

Три дни, от петък до неделя, ще продължат изявите за традиционния Фестивал на чипровския килим.

Програмата стартира днес /28 април, петък/ от 18 часа, на площад „Чипровско въстание” с група от Георги Дамяново, която ще представи обреда „Гонене на змей”. Вечерта ще продължи в концерт на фолклорна формация „Свидня“ – с. Героги Дамяново, спектакъл на фолклорна танцова формация „Асти денс“ и ще завърши с оркестър „Балканци“ от с. Бели мел.

В събота, 29 април, в 10.30 часа е официалното откриване на фестивала. В 11 часа ще бъде направена демонстрация на производството на чипровски килим. Концертната програма в събота започва в 17 часа с изпълнение на Юри Крумов, а час по-късно на Ива Давидова. В 19 часа на сцената ще излязат групи от Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата” Монтана. В 20 часа започва концерт на рок-група „Ахат”, след което е изпълнението на „Вършец мюзик”.

В неделя, в 10 часа, е кулинарното шоу на Ана – Мария и Иван Звездев. Вечерта е концертът на танцов ансамбъл „Ситница”, на народни изпълнители и група „Конкурент”, духов оркестър „Балканци” от Бели Мел.

На 1 май, понеделник, в 10 часа започва детски конкурс за рисунка. Следва турнир по шах и бягане за купата на община Чипровци.

Вижте цялата програма:

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.