Обявиха победителите от конкурса за детска рисунка „Аз и детското полицейско управление”

„Аз и детското полицейско управление”

Класирането на победителите в областния кръг на конкурса за детска рисунка „Аз и детското полицейско управление“ беше обявено от Комисия на ОДМВР-Монтана. В този кръг, която се проведе между доброволците от пет Детски полицейски управления в област Монтана, бяха оценени талантите на учениците.  До участие в областния кръг на състезанието са допуснати 12 рисунки, победили в общинския кръг на състезанието.

Конкурсът за детско творчество на полицейска тематика е част от програмата „Детско полицейско управление“ на МВР и има за цел да популяризира полицейската професия сред подрастващите. Победителите на областно ниво ще бъдат изпратени да участват в националния конкурс, организиран от Главна дирекция „Национална полиция“.

Ето класирането на победителите на областно ниво:

  1. Сиана Юлианова Николова, от град Лом, от ОУ „Константин Фотинов“.
  2. Диляна Атанасова Маноилова, от Четвърто ОУ „Г.С.Раковски“ в град Берковица.
  3. Милена Емилова Иванова, от Първо ОУ „Никола Първанов“ в град Лом.

В област Монтана през учебните години 2022/2023 и 2023/2024 година функционират общо 5 Детски полицейски управления с участието на 108 деца. Четирите учебни заведения, в които се провеждат Детски полицейски управления, са: Второ ОУ „Константин Фотинов“ и Първо ОУ „Никола Първанов“ в град Лом, СУ „Отец Паисий“ в село Медковец, Второ ОУ „Иван Вазов“ в град Вълчедръм и Четвърто ОУ „Г.С.Раковски“ в град Берковица.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.