Служители на ОДМВР-Монтана получиха нови пистолети „Валтер“ (СНИМКИ)

Служители на ОДМВР-Монтана получиха нови пистолети „Валтер“

Десет нови пистолета „Валтер“ получиха служители от Областната дирекция на МВР в гр. Монтана. Оръжието бе връчено на официална церемония в полицейската дирекция.

На нея присъстваха заместник министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов, областният управител на област Монтана г-н Валери Димитров, директорът на ОДМВР-Монтана старши комисар Бисер Йончев, заместник директорът комисар Мариян Божинов, ръководният състав на дирекцията и служителите, определени да получат оръжието.

Новите бойни полуавтоматични пистолети са разпределени за служители от структурните звена на охранителна, криминална и пътна полиция в ОДМВР Монтана и трите Районни управления в областта. При връчването им зам.министър Катинов отправи пожелание „да не се налага често да бъдат използвани, а когато това се случи, да бъде безаварийно“.

Днешната церемония по връчването на новите пистолети е в изпълнение на един от водещите приоритети на ръководството на вътрешното министерство – осигуряването на ново въоръжение за служителите на МВР.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.