Заловиха брокониери на риба в язовир „Огоста“ (СНИМКИ)

Заловиха брокониери на риба в язовир

При проведена специализирана полицейска акция на служители от сектор РК-Монтана при ИАРА, започнала в тъмната част на денонощието на 16.05.2023 г. и продължила до ранните часове на 17.05.2023 г.,бяха заловени лицата А. А. и И. П.,извършващи нерегламентиран стопански риболов с хрилни мрежи във водите на язовир Огоста, района на с.Горно Церовене през период на пролетно-лятна забрана за улов на риба.

При опит да ги задържат, единият от тях, на 42 г. от гр. Монтана, успял да избяга в пресечена гориста местност. Вторият мъж, на 41 г. от гр. Монтана, е установен да управлява лек автомобил „Мицубиши Грандис“ с монтанска регистрация на 200 м от брега на водоема. 

Едно от лицата е системен нарушител на разпоредбите на ЗРА (закон за рибарство и аквакултури), за което има издадени и влезли в сила 5 наказателни постановления, както и образувани 4 досъдебни производства. По конкретния случай е образувано досъдебно производство в РУ град Монтана за извършено престъпление по чл. 238 от НК.

Нарушителите са задържани за срок от 24 часа в Районното полицейско управление. На 41-годишният задържането е изтекло и е освободен. Иззети са автомобил, хрилни мрежи, гребла, гумена лодка и уловената риба от вида шаран, амур, сом и бяла риба с общо тегло 110 кг.

Сектор Рибарство и Контрол-Монтана към ИАРА изказва благодарност на всички, взели участие в акцията и за съдействието и проявения професионализъм на служителите от сектор „Специални тактически действия“ към ОДМВР Монтана. При съмнения за нередности сигнализирайте на телефонен номер 112.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.