Започна информационна кампания за по-чиста Монтана

Започна информационна кампания за по-чиста Монтана

Община Монтана обяснява на жителите си на кои места какви отпадъци могат да изхвърлят в рамките на инициативата „За по-чиста Монтана!“. Повече за информационната кампания ще научим от общинския съветник Милeна Нончева, която е член и на младежката организация към Комитета на регионите в Брюксел:

„В брошурата, която повечето граждани се надявам вече да са получили в пощенските си кутии, Община Монтана много конкретно, кратко и ясно обяснява къде и как трябва да бъдат изхвърляни съответните видове отпадъци, като в тези категории влизат битови отпадъци, строителни отпадъци, опасни, едрогабаритни отпадъци, както и зелените отпадъци.“ 

Полезната брошура се разпространява по домовете на хората. В нея са посочени местата за събиране на отпадъците и работното им време, допълва Милена Нончева. Има и телефон за сигнали при проблеми с контейнерите, който е 096 /300 – 412.

„Гумите също влизат в тази категория, бялата техника, електроуредите също така се изхвърлят безвъзмездно на улица „Диана“ 15. И последната категория – зелените отпадъци. Там се включват окосената трева, листа и клони, от които всъщност се добива компост…“

Кметът Златко Живков призова жителите на общината да бъдат съпричастни към инициативата за по-чиста околна среда.

„Всички ние искаме Монтана да е чист и приветлив град. Нашата цел е да оптимизираме системата за събиране на боклука, като насърчим всички граждани да изхвърлят на точно определените места битовите, строителните, опасните и едрогабаритни и зелените отпадъци. Разчитаме на вашата съпричастност, защото сме убедени, че съзнавате ползите от това“, казва в обръщението си към монтанските жители кметът Златко Живков.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.

ИЗТОЧНИКРадио Видин