Цирков спектакъл представиха деца от Първо основно училище – Монтана

Цирков спектакъл представиха деца от Първо основно училище - Монтана

Концерт-спектакълът „Дъга от таланти“ представиха в Младежкия дом  групите по Акробатика и цирково изкуство и Мажоретно-акробатичният състав към 1. Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“. Момичетата възхитиха публиката с наземна и въздушна акробатика, балансиране на моноцикъл – велосипед с едно колело, съвременни танци. Въздействието на изпълненията им беше подсилено от красивите цветни костюми и умело подбраната музика. Специалните артистични гости – двама забавни клоуни, създадоха весело настроение.

На сцената се изявиха и начинаещите, и напредналите възпитаници на преподавателите Олга Иванова и Мирелла Младенова. Номерата им бяха различни по сложност, а изпълненията – различни по майсторство, но общото между тях беше старанието и вдъхновението, с което ги изпълняваха. Сред участниците се откроиха с уменията си Емили Каравелска, Ивелина Николаева, Зара Каменова, Карина Иванова, Ивета Александрова, Симона Мартинова, Дея Светлиева, Ивета Орешкина. Постигнатото от тях мотивира и начинаещите да тренират упорито, за да развият качествата си и да изпълняват такива атрактивни и трудни циркови номера.

Публиката възнагради всички 43-ма участници в концерт-спектакъла „Дъга от таланти“ с аплодисменти. Впечатлени от талантливите ученици на цирковата артистка Олга Иванова и хореографа Мирелла Младенова бяха и специалните гости на 1. ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ от партньорските му училища от Видин, Белица и Исперих. Те участваха в Националната програма „Иновации в действие“ и няколко дни споделяха добри практики и наблюдаваха иновативни уроци в училището домакин. Двете преподавателки са категорични, че без подкрепата на директора на училището г-жа Албена Иванова успехът им би бил невъзможен.

Елица Орешкина

Клуб „Медии“

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.