Две врабчета с награди от престижен конкурс във Варна

Две врабчета с награди от престижен конкурс във Варна

С много емоции приключи нашето участие в международния конкурс „Киното – моя любов, моя песен“ в град Варна. Конкурсът, който е създаден от академик Хачо Бояджиев и е част от фестивала за младежко медийно изкуство „Арлекин“, се превърна в своеобразен венец в творческия път в ОДК „Ние, врабчетата“ на Жанета Пейна.

Тя бе удостоена с най-голямата награда – Гран при и авторската статуетка „Арлекин“! В първа възрастова група първо място и първо място по вот в интернет с песента „Боси времена“ спечели Рая Атанасова. По време на конкурса тя порасна и отпразнува своя 14-ти рожден ден! Във финалния ден на сцената на Летния театър в морската столица, журито и участниците я изненадаха на сцената като й изпяха Happy Birdhday.

При голяма конкуренция и прекрасни млади таланти, двете участнички от Монтана успешно преминаха първи тур – акапелно пеене в „Аладжа манастир“ и втория етап – песен от филм/мюзикъл на сцена „Раковина“ в морската столица. Международно жури с председател доц. Етиен Леви и членове композиторът Доно Цветков, Стефано Соврани – музикант и диригент, създател и директор на Nova Amadeus Orchestra в Рим и Анна Костова – музикант и преподавател по пиано в италианската столица оценяваха изпълнителите. На 5 юни, на финала в Летния театър на Варна, двете момичета от Монтана се представиха блестящо.

Гост на събитието бе бившият зам.министър на културата доц Юрий Дачев – директор на фестивала „Арлекин“, който бурно аплодираше нашите момичета с възгласите “браво“. След конкурса маестро Соврани сподели, че е изключително впечатлен от дълбокия и топъл глас на Рая, а изпълнението на Жани го е поразило с изваяност, лиричност и емоция. Той бе много развълнуван, след като чу за пръв път изпълнението на песента „ Will Always Love You“ от Жанета Пейна. Той разказа, че тя го е върнала в далечната 1988 г., когато неговият оркестър е имал турне с Уитни Хюстън, а песента е била е част от репертоара й. Конкурсът бе заснет от екип на БНТ и ще бъде излъчен по националната телевизия.

Огромни благодарности към кмета на община Монтана г-н Златко Живков за подкрепата, която ни оказа за пореден път при нашето участие в конкурса! Посвещаваме наградите на празника на Монтана „Свети Дух“! Освен невероятните мигове през тези няколко дни, дълбоко в мен остава едно неудовлетворение – не успях да заснема поздрава за Рая от сцената на Летния театър, както и цялото изпълнение на Жани – телефонът ми заби! Ще го сменям! Абе…май и аз трябва да пътувам с екип!

Автор: Миглена Георгиева

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.