Кметът на Студено буче подписа проект за обновяване на парка в селото (СНИМКА)

Кметът на Студено буче подписа проект за обновяване на парка в селото

Проектите на пет селски читалища, пенсионерски клуб и фолклорен състав ще получат средства от Фонда за местни инициативи на община Монтана. Кметът Златко Живков връчи днес договорите на ръководителите на организациите.

Фондът бе създаден по проект на неправителствената организация АГОРА, финансиран от Американската агенция за международно развитие. По-голяма част от средствата в него са осигурени от община Монтана – 15 хиляди лева. От АГОРА тази година са отпуснати  5 хиляди лева. Процедурата по кандидатстване и одобрение на проектите се организира от Агенцията за регионално развитие и бизнес център в Монтана.

„Това са добри проекти на добро партньорство, каза кметът Златко Живков при представянето им.

Проектът на читалище „Изгрев 1927” – Студено буче за превръщане на парка в селото на място за културни прояви ще бъде финансиран с 3 хиляди лева от фонда.

„Останалата сума ще бъде дадена от община Монтана. Общата стойност на проекта е 15 000 лева. Започваме веднага, защото през месец август подготвяме голям празник в селото, който искаме да го направим в обновения парк. Ще бъде изградена покрита сцена, беседка, пейки и ще се направи цялостна реконструкция на парка“, каза Петър Александров – кмет на село Студено буче.

Читалището в село Горно Церовене ще получи 1870 лева за допълнителни осветителни тела  на  сградата.

За детски кът в село Стубел са отпуснати 3 000 лева. Със същата сума в Крапчене ще бъде сменена външна врата на читалището и закупена озвучителна уредба.

Фолклорен състав „Радост” ще може да закупи нови обувки за танцьорите си с осигурените от фонда 2075  лева.

Читалището в село Д-р Йосифово ще бъде финансирано с 2406 лева за зала на самодееца, а пенсионерския клуб в Долно Белотинци  с 2650 лева за ремонт на помещенията, с които разполага.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.