Мъж, счупил с чук кеш терминал заради загуба на хазарт получи наказание „Пробация“

съд

Районен съд – Монтана одобри споразумение между Районна  прокуратура – Монтана и защитата на подсъдимия З. Р. Ц. за наказание „Пробация“ заради извършено от него престъпление – противозаконно унищожаване на чужда движима вещ  – устройство за разплащане/кеш терминал/.

Според документите по делото на 28 март 2023 г. подсъдимият З. Р. Ц. пристигнал във видимо нетрезво състояние и с чук в ръка в магазин в Монтана и обявил пред всички, че ще счупи единия от двата монтирани в помещението кеш терминала. Подсъдимият се извинил на продавачката в магазина за неприятностите, които ще създаде, след това се обадил по телефона на полицията и също съобщил, че ще счупи кеш терминал,  след което пристъпил към действие – с чука нанесъл няколко удара на едното от разплащателните устройства и счупил дисплея му.

Пристигналите на мястото служители на МВР задържали извършителя, който започнал да буйства и се наложило да му поставят белезници. По случая било образувано досъдебно производство, в хода на което З. Р. Ц. заявил, че е счупил кеш терминала защото загубил голяма сума пари като залагал на хазартни игри на популярна фирма. Според направената експертиза стойността на щетата е 586, 75 лева. „Исках да си отмъстя и да ме хванат, за да разберат всички как съм бил измамен и да предпазя други като мен!“, обяснил З. Р. Ц.

Пред съда подсъдимият  З. Р. Ц. –  40 годишен, със средно образование, безработен, осъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание „Пробация“ с мерки задължителна регистрация по настоящ адрес със срок 8 месеца и периодичност два пъти месечно и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 8 месеца.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.