Община Монтана осигурява минерална вода в жегите

Община Монтана осигурява минерална вода в жегите

Заради високите температури от днес пред сградата на администрацията ще има дежурни служители, които ще раздават минерална вода. За няколко часа днес бяха раздадени 20 стека с вода. Прогнозата е за максимални температури до 41 градуса през следващата седмица.

Акцията с раздаване на минерална вода стана традиция в случаите, когато от Националния институт по метеорология и хидрология предупреждава за опасни горещини. Общината в Монтана вече има запаси от един тон вода, а при необходимост ще доставим още количества, каза кметът ЗлаткоЖивков.

Високите температури налагат да започне и сутрешното оросяване на улиците, допълни Живков. Заради екстремалните жеги има промяна в работното време на общинската фирма „Чистота“. Работният ден ще започва от 7.00 ч.

„Здравето на хората е най- важно и подобна мярка е наложителна. Екипите на предприятието са на открито – метат улиците, косят и мият града. Не е редно да са навън, когато температурата на въздуха е 40 и повече градуса. Миенето на улиците и косенето на зелените площи става по график. В най-засегнатите квартали „Изгрев“ и „Мала Кутловица“, където условията са доста трудни, то е финализирано. Почистени са и каналите. Екипите вече са в ж. к. „Пъстрина“. Следват първа и втора част на ж. к. „Младост“. По-рано се опразват и контейнерите за смет. Косенето става на етапи, защото зелените площи на Монтана са 600 декара. Хората работят без прекъсване, последователно“, коментира Златко Живков.

Продължават и текущите ремонтите, косенето и пръскането срещу насекоми на улиците и зелените площи в града.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.