Две от най-известните легенди на Вършец бяха пресъздадени в музикално-танцов спектакъл

Две от най-известните легенди на Вършец бяха пресъздадени в музикално-танцов спектакъл

Премиера на музикално-танцовия спектакъл „Легендите на Вършец оживяват“, подготвен и представен от самодейните състави на читалище „Христо Ботев – 1900, гр. Вършец“ – театрална формация „Медека“, танцов състав „Фолклорна китка”, мъжки хор „Българи”, група за стари градски песни „Неразделни“ и младежки танцов състав бяха представени днес във Вършец.

Спектакълът интерпретира идеята за пресъздаване и представяне по модерен начин на две от най-известните легенди на Вършец – „Легендата за връх Тодорини кукли“ и „Мистичното село със самодивите – село Стояново“.

„От многото заети места в залата е видно, че публиката на Вършец е жадна за култура, изкуство и емоции, каквито сцената може да ни предложи. Убеден съм, че творческото възпитание започва от ранно детство, то минава и през класиката, и през експериментите. Поздравявам самодейците от градското ни читалище за вдъхновяващия спектакъл, още един щрих към обогатяването на културния ни календар и туристическата реклама на Вършец“ – каза кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров, който беше гост на премиерата на спектакъла “Легендите на Вършец оживяват“.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.