„Северняци“ от Монтана танцуваха за пострадалите от земетресението в Турция

„Северняци“ от Монтана танцуваха за пострадалите от земетресението в Турция

Малките танцьори от ФТА “Северняци“ към ЦПЛР ОДК „Ние, врабчетата“ Монтана спечелиха сърцата на публиката в Международния фолклорен фестивал в гр. Изник – Турция. Събитието, което се проведе от 20 до 25 юли в южната ни съседка, се оказало с благотворителна цел.

Концертите, изнасяни от участниците, са били пред пострадали от разрушителното земетресението на 6 февруари тази година. Турската държава е подсигурила почивка за тях в хотели в Изник.

За първия концерт децата се качиха на сцената по тениски направо от автобуса, тъй като пристигнали малко преди началото му. На границата, групата от Монтана попаднала в обсега на мащабна акция на турските митничари, които претърсвали всички автобуси и багажа на пътниците с часове. Това обаче не попречило на нашите деца да представят изкуството си с много настроение.

Заради големите горещини организаторите отменили последното дефиле и фестивален концерт с общо забавление за всички с поканените известни турски изпълнители. За участието си във фестивала ФТА „Северняци“ е удостоен със сертификат за благодарност и плакет.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.