Две фамилии се биха в Берковица, пострада полицай

Две фамилии се биха в Берковица, пострада полицай

Полицейски служител пострада при потушаване на побой в кв. „Раковица“ в гр. Берковица. На 01.08.2023 г. около 22,40 ч. от ЕЕН 112 в РУ Берковица постъпил сигнал за нанесен побой на непълнолетен на ул. „Мир“ в берковския кв. „Раковица“.

Изпратените на място служители на РУ Берковица установили пострадалото момче, на 15 г. и баща му, на 34 г. При изясняване на обстоятелствата по подаване на сигнала към бащата и сина се приближил 32-годишен местен жител, който ударил бащата.

Между двете фамилии възникнала свада с разменяне на удари, към която се присъединили и други членове на фамилиите. При опита на служителите на реда да предотвратят възникналия побой бетонено парче, хвърлено от 32-годишна жена, ударило в глезена на десния крак на единия служител, при което му причинило телесна повреда.

Пострадалият е прегледан във ФСМП в гр. Берковица. При потушаването на конфликта в квартала са участвали служители на Районните управления в Берковица и Монтана и сектор „Специални тактически действия“ при ОДМВР Монтана.

С полицейска заповед в ареста на РУ Берковица за 24 часа са задържани 32-годишната жена и още трима жители на квартала, участници в побоя. По случая са образувани досъдебни производства по чл. 131, ал. 2 от НК и чл. 325, ал.2. 

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.