25 избрани творби са подредени в Художествена галерия „Кирил Петров“

25 избрани творби са подредени в Художествена галерия „Кирил Петров“

25 избрани творби, отличени в Националната изложба биенале „Тенец“, са подредени в Художествена галерия „Кирил Петров“ – Монтана. Те ще останат в залата за временни експозиции през месец август.

Показаните произведения са подбрани сред наградените и дарени на галерията творби от проведените в периода 2014 – 2021 г четири издания на биеналето, посветено на писателя Йордан Радичков, оставил трайна следа в българската литература. Може да се твърди, че те са представителни за съвременното българско изобразително изкуство.

Сред тях доминират живописните произведения. Показани са платна на Вълчан Петров, Никола Певичаров, Мариета Конова. Графиките на авторите Цвета Петрова, Зоран Мише, Божидар Тонев. Скулптурата е представена от Венцислав Марков.

Настоящата изложбата е съпътстващо събитие на петото издание на биенале „Тенец“. Творбите за него трябва да бъдат предадени за журиране от 1 до 15 септември. Условията за участие са публикувани на сайтовете на Община Монтана и Съюза на българските художници.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.