В Монтана ще се отбележи Международния ден на младите хора

В Монтана ще се отбележи Международния ден на младите хора

Монтана ще отбележи 12 август – Международен ден на младите хора, с пробег „Diana Run“. Събитието се организира от Младежки център – Монтана. Началният му час е 08:30 в идната събота. Маршрутът започва от парк „Монтанензиум“, преминава през Слънчевата градина, Лесопарк „Калето“, по билото на хълма, през боровата гора и завършва на изходната точка.

В 6-километровото бягане може да се включи всеки желаещ, за да тества физическата си форма и психическата си нагласа. Това е възможност активните хора да превърнат лежерната съботна сутрин в енергично и емоционално преживяване. Удоволствието от бягането ще е съчетано с наслада от красивата гледка и природата в околностите на Монтана. Освен това участниците ще получат и подаръци – раници, шапки, тениски с логото на Младежкия център.

Ще бъдат обособени три пункта, на които ще се раздават освежителни напитки и силиконови гривни в бяло, зелено, червено. Те ще са доказателство, че всеки събрал трите цвята на националния флаг е преминал точно през определения маршрут.

За тези, които се откроят със своята бързина и издръжливост и финишират сред първите, организаторите от Младежкия център са предвидили медали и атрактивни награди – колан за планинско бягане, бутилка за планинско бягане и пакет енергийни гелове.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.