Хванаха двама нелегални мигранти на гарата в Берковица

Мъж показа среден пръст на полицаи

Двама нелегални емигранти са задържани в РУ Берковица. На 12.08.2023 г. около 11,22 ч. от ЕЕН 112 в РУ Берковица постъпил сигнал за двама мъже, придвижващи се пеша в района на ж.п. гара в гр. Берковица, видимо отговарящи на профила нелегален емигрант.

При извършената полицейска проверка е установено, че мъжете са чужди граждани без документи, удостоверяващи самоличност или такива издадени от Държавна агенция за бежанците. При направената справка е установено, че единият от тях, на 45 г., гражданин на Мароко, се издирва от италианските власти чрез Шенгенската информационна система, с мярка „арест“ с цел предаване и екстрадиция.

По случая е уведомено бюро СИРЕНЕ към ДМОС-МВР. Другият мъж, на 18 г., се самоопределил като гражданин на Алжир. И на двамата чужденци е наложено задържане за срок до 24 часа в РУ Берковица по ЗМВР. 

За втория чужденец е уведомена служба „Миграция“ към ОДМВР Монтана за налагане на принудителна административна мярка за настаняване в Специален дом за временно настаняване на чужденци.        

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.