С диплома и почетен плакет се завърна ФТА „Северняци“ от международен фолклорен фестивал в Пирот

Северняци

С диплома и почетен плакет се завърна ФТА „Северняци“ от участието си в XIII-я Международен фолклорен фестивал в град Пирот /Сърбия/.

Заедно с нашите момичета и момчета, тази година в събитието участваха ансамбъл „Tarikoni“ от Тбилиси /Грузия/, “Colombia Makarena folk“ от Колумбия, фолклорен ансамбъл „Mladost“ от Шенквице /Словакия/ и ансамбълът при Дома на културата в гр. Пирот.

Възпитаниците на хореографите Гергана Тонева и Ина Лозанова се представиха с различна програма във всяка от фестивалните вечери. Организаторите се бяха погрижили да осигурят на участниците богата културна програма, много емоции, шанс за нови приятелства и танци до зори.

Кметът на Монтана г-н Златко Живков бе сред публиката на финалния концерт на стадиона, за да подкрепи танцуващите „врабчета“ от Детския комплекс. Г-н Живков бе в Пирот за подписване на съвместния проект, с който двата побратимени града ще кандидатстват в програмата за Трансгранично сътрудничество за довършителните дейности по реставрацията на античните си крепости.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.