Пастир прати свой колега в болница след сбиване

Мъж показа среден пръст на полицаи

67-годишен пастир е задържан за нанасяне на телесна повреда на свой колега в ломското село Сталийска махала.

На 16.08.2023 г. около 15,30 ч. в РУ Лом постъпил сигнал от ЦСМП при МБАЛ Лом за приет пациент с рана на главата, в тежко състояние. Служители на РУ Лом незабавно посетили центъра, при което установили 34-годишен жител на село Сталийска махала, който не успял да даде логично обяснение за нараняванията си.

При проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия криминалисти от РУ Лом изяснили, че същия ден около обяд в землището на село Сталийска махала, в близост до местността „Багачина“, между пострадалия и 67-годишен от видинско село, и двамата работещи като пастири в местна кравеферма, възникнал скандал, който прераснал в сбиване. При конфликта по-възрастният мъж нанесъл удар в главата с дървен прът на по-младия, при което той паднал на земята и изгубил съзнание.

Впоследствие пострадалият бил транспортиран до МБАЛ Лом и настанен в хирургично отделение, без опасност за живота. С полицейска заповед на 67-годишния е наложено задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.