Жена се сби с двама полицаи, задържали племеника й за наркотици

35-годишен рецидивист е задържан в РУ Монтана за притежание на наркотични вещества. Задържана е и роднина на мъжа, възпрепятствала полицейска проверка и нанесла телесни повреди на двама полицейски служители.

На 17.08.2023 г. след получена информация за притежание на наркотични вещества около 11,30 ч. в района на общинския базар в гр. Монтана криминалисти от Районното управление установили 32-годишен местен жител, криминално проявен и осъждан. При извършване на проверката мъжът не съдействал на органите на МВР, а опитал да осуети действията им, като започнал да се дърпа и да буйства.

При опит на служители да го задържат, като му поставят белезници, намираща се в близост 63-годишна жена, роднина на мъжа, се намесила и започнала да дърпа двамата служители, като им нанесла удари в областта на лицето и ръцете. 32-годишният мъж е отведен в сградата на РУ Монтана, където при извършения му обиск е намерен и иззет полиетиленов плик, съдържащ 2,1 грама суха зелена тревиста маса, реагирала при полеви наркотест на канабис. По-късно жената също е установена и отведена в сградата на РУ Монтана.

С полицейска заповед на двамата нарушители е наложено задържане до 24 часа по ЗМВР. По случая са образувани досъдебно производства и бързо производство.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.