Голям празник подготвят в село Студено буче (СНИМКИ)

Голям празник подготвят в село Студено буче
Снимка: "Монтана 24"

Голям празник подготвят в монтанското село Студено буче, съобщи кметът Петър Александров. На 2 септември там ще се отрие обновеният парк, по който се работи усилено последните месеци. Проектът за обновяването на парка е финансиран с финансовата подкрепа на неправителствената организация АГОРА и община Монтана.

„На 2 септември в парка ще направим традиционния празник „Китка“. Ще бъде спазена традицията и ще се приготви и раздаде курбан чорба. Много фолклорни състави от близо и далеч ще дойдат при нас“, каза кметът Петър Александров.

В парка вече са изградени покрита сцена, беседка, кладенец, детски кът и осветление. Предстои да бъдат поставени и пейки.

„Кулминацията на празника ще бъде вечерта, когато на сцената ще излезе голям сръбски оркестър, а преди това фолклорното си изкуство ще покажат момичетата и момчетата от танцов състав „Ситница“ и местната духова музика „Иво Бенд“.“

Събитието ще уважат кметът на община Монтана Златко Живков, председателят на платформата АГОРА Емилия Лисичкова, депутати, общински съветници и кметове на други населени места.

„Каним всички да се присъединят към нашия традиционен празник“, каза кметът Петър Александров.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.