Децата в село Стубел вече се радват на ново игрище и кът за игри (СНИМКИ)

Децата в село Стубел вече се радват на ново игрище и кът за игри

Мини футболни вратички,  баскетболен кош на тополата, пързалка, пясъчник, кътчета за отдих с масички и пейки, заобиколени от високи дървета – така изглежда новата комбинирана площадка в село Стубел. Тя се намира в така наречената Корейска махала и е изградена със средства от фонда за местни инициативи на община Монтана. Успешното приключване на проекта бе отпразнувано от десетки жители и гости на селото. 

Кметът на Монтана Златко Живков бе посрещнат с хляб и сол на тържеството. Той подари на малките спортисти от Стубел две футболни топки и една баскетболна.

„Не мога да повярвам, че  това място, което бе обрасло с бурени и храсти, сега изглежда така. Радвам се на постигнатото, защото тук има много деца и младежи, които спортуват”, заяви Живков. Той допълни, че проектът, на стойност 3 000 лева е бил само началото. Още близо 7 хиляди лева са инвестирани за благоустройствени дейности и оборудване на  спортната площадка.

„Изграждането  беше по-трудно отколкото си представяхме, казах на откриването  Емилия Григорова – кмет на Стубел. След като разчистихме терена, трябваше да го изравним и тогава много хора  се включиха доброволно, работиха с желание. Надявам също така с желание да се грижим за него и от тук да тръгнат състезатели, които да разнесат славата на Стубел като Стефан Найденов – Доктора*.

„Това е вторият проект, които се финансира в Стубел със средства от Фонда за местни инициативи”, заяви Емилия Лисичкова председател на платформа Агора. / Фондът в община Монтана бе създаден по проект на АГОРА, с подкрепата на фондация „Америка за България”/ Основната идея, която ни е водила в това начинание е, че тези проекти не само подобряват средата, но и сплотяват общността. Всичко това е сърце, труд и желание за промяна, допълни Лисичкова.

В края на официалната част, бяха връчени дипломи на завършилите 4 деца в лятното училище, организирано в читалището на Стубел. Те първи излязоха на терена с новите топки, подарък от кмета Живков.

*Стефан Найденов, наричан по прякор Доктора или Фалкао, е български футболист, атакуващ полузащитник. В кариерата си от 1975 до 1991 играе за Септемврийска славаБерое (Стара Загора)Спартак (Варна) и Черно море (Варна). В „А“ група има 295 мача и 77 гола. Рекордьор е за Спартак по отбелязани голове в „А“ група. Бронзов медалист през 1984 и финалист за Купата на НРБ през 1983 г. Национален състезател. Има 3 мача за Купата на националните купи.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.